10 Manieren om productiever te zijn in de fitnesszaal

9 Jan

Drukke levens, volle werkdagen, etentjes en de was doen. Fitness en sport invoeren is al moeilijk genoeg. Dus als we gaan sporten willen we zo effectief mogelijk bezig zijn.

1. Geen afleiding. Laat je telefoon, smartphone in de kleedkamer of zet hem op vliegtuig modus. Vermijdt sms, whatsapp berichten, twitter en facebook. Houd je hoofd bij je workout.
2. Vermijdt rush hour (indien mogelijk). Als het rustig is in de fitnesszaal hoef je niet te wachten tot aparaten weer vrij zijn.
3. Train met een doel. Zorg er voor dat je een plan hebt voordat je naar de fitness gaat. Zo voorkom je dat je als kip zonder kop door de zaal loopt.
4. Luister naar muziek. Even geen inspiratie. Neem motiverende muziek mee. Verschillende studies hebben al aangetoond dat het werkt!
5. Drink genoeg. Water hydrateert niet alleen maar het zorgt er ook voor dat je minder snel moe bent.
6. Houd je rust bij. Houd je tussen de oefeningen door precies aan je rusttijd. Dat ene minuutje worden er al gauw 2 of 3.
7. Tabata. Hoge intenstiteit, korte tijdsduur!
8. Interval training. Doe interval training op een loopband. In plaats van een uur te rennen heeft een interval training van 20 minuten, net zo veel effect.
9. Groepsles. Probeer eens een groepsles training. De duur en inhoud zijn bepaald. De lessen zijn zo ingedeeld dat je iedere minuut optimaal benut. Bovendien is er iemand die je controleert.
10. Probeer een personal trainer. Om enige vorm van smokkelen te voorkomen, probeer eens een personal trainer. Een personal trainer motiveert je om net dat beetje extra te doen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: